Teleskoopin tuunausta

Paljon on muuttunut Tuiskulassa siitä kun ensimmäisen kerran asensin kaukoputken jalustan nokkaan kiikkumaan. Kuten kuvasta näkee, kaikennäköistä kilkutinta ja piuhahässäkkää on tullut lisää.

Ensimmäisenä silmään pistää Starlight Xpressin suodinpyörä, sisällä on 2″ LRGB tai Ha, OIII ja SII suodattimet. Kaikki ei valitettavasti yhtäaikaa mahdu kyytiin, joten ennen kuvausta pitää valita viisi suodinta käytettäväksi. Onneksi vaihtaminen ei ole iso homma, sillä valmistaja on laittanut sormiruuvein koko läpyskän kasaan. Ei työkaluja, ei ylimääräistä nysväämistä.

20170305_165747

Tarkentimen kapula on saanut lähdön, tilalle on tullut USB Focus V3. Kuten ehkä nimestä voi päätellä, kyseessä on USB ohjattava tarkennuslaite. Sitä käskyttää SGP, kuten aika monta muutakin juttua tässä laitteistossa. Enää ei siis tarvitse juosta erikseen tarkentamassa vaan sekin hoituu etänä. Näppärää.

filsupyora.jpg

Flättipaneeli on myös siirtynyt seinälle. Pikkuinen USB-rele toimii ON – OFF kytkimenä omassa lootassaan. Perusperiaate on että EQMOD:ille kerrotaan tietty parkkiasento ja sitten käyttäjä napsautttaa paneelin päälle kun teleskooppi on parkissa. Kaikkea voi seurata seinälle köytetystä IR-valvontakamerasta, läppärin äärestä kuuma kaakaomuki kädessä. Ah, automatiikan ihanuuksia.

flattipaneeli.jpg

Jätä kommentti