Cygnus 2016

Tämän vuoden Cygnus -leiri oli itselleni ensimmäinen ja kuten sanonta kuuluu: Alku aina hankalaa. En juuri kerennyt ajella tuntia pidempään kun kuningas tietyö iski täydellä voimalla. Viimeinen puolisko nielaisikin puolet enemmän aikaa kuin normaalisti sillä kaikki Keiteleeltä Kangaslammille tuntui olevan jonkinasteisessa myllingissä. Perille ei onneksi ollut vielä torstaina kiire, ensimmäisen esityksen alkuun jäi vielä kolmisen tuntia.

Perille päästyäni ja majoituksen saatuani alkoikin monen päivän tehopaketti harrastuksen pariin. Luennot ja esitelmät olivat aiheiltaan monipuolisia. Mieleen jäi mm. viime vuosikymmenen halolöydöt (M. Pekkola), gravitaatioaallot (K. Kainulainen), J. Ojanperän hienot piirroshavainnot Teneriffalta sekä sateliittien vastaanottodemo (A. Oksanen).

20160730_130501

Etenkin jälkimmäinen mainituista esitelmistä nosti suupielet ylöspäin, sillä sateliitti lähetti terveiset kaikille Cygnukselle osallistujille! Koska tämä alkaa kuulostaa ufojutulle niin picture or it didnt happen.

111.jpg

Viimeisenä päivänä ohjelmassa oli erilaisten EU-hankkeiden ja seurojen esittelyä. Cygnuksen loputtua oli mahdollista vierailla Siriuksen tähtitorneilla. Kuitenkin se jäi itseltäni väliin, sillä Jyväskylän kautta tullessa on kuulemma valtavat ruuhkat Neste Rallyn takia.

Seuraava Cygnus onkin jo 30. Ursan kesätapaaminen ja se järjestetään Etelä-Karjalassa. Sitä odotellessa voisi tuunata hittibiisin ilmansuunnat uusiksi. ”Minä lähden Etelä-Karjalaan..”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s