DIY salamatriggeri

DIY eli tässä tapauksessa kopioi se itse – mutta hyvä ideahan kannattaa kannattaa laittaa kiertämään? Avaruus.fi -foorumilla vanhasta ketjusta bongattu kytkentäkaavio ja rakennusohjeet herätti mielenkiinnon. Etenkin kun nykyisin käyttämäni Patchmasterin triggeri on ollut hintaan nähden huono ostos. Triggeri kyllä toimii, mutta ainainen säätäminen herkkyyden kanssa on täyttä tuskaa välillä jos kontrasti taustan ja salaman välillä on pieni. Muut herkut, kuten timelapse ominaisuus houkutteli tämän alunperin ostamaan vaikka alkuperäinen Lightning trigger lienee se triggerien settikuningas. Rahalla saa ja hevosella pääsee.

Mutta mitä jos ei omistakkaan rahahevosta, ei halua maksaa itseään kipeäksi Lightning triggeristä tai alkaa arpomaan turkkilaisen nyrkkipajan tuotteiden kanssa josko kohdalle osuisi toimiva kapine? Itse tehty triggeri kiinavalikoiman osista ei maksa juuri mitään, koodausongelman meille uusavuttomille on Pnuu ystävällisesti jo ratkaisut valmiiksi. Joten itse kapine on helpohko toteuttaa jos vain kolvi pysyy kädessä. Viisitoista euroa ja varmaan saman verran tunteja myöhemmin saatiin Pallopanoraamablogin kanssa aikaiseksi tälläinen kapine.

Mitenkäs tämä pärjää käytännössä 200 euron Patchmasteria vastaan? Koska kotimaassa ukkosia ei pahemmin tammikuussa näy, piti testi suorittaa pienellä ledilampulla. Kävelin valaistun huoneen päähän ja aloin systemaattisesti metrin välein väläyttämään lamppua kohti triggeriä viisi kertaa putkeen. Jos triggeri reagoi kaikkiin viiteen mittasin etäisyyden. Patchmaster pääsi kolmeen metriin kunnes huteja alkoi tulla 50% herkkyydellä. Herkkyyttä en nostanut tuon yli koska käytännössä triggeri napsisi koko ajan kuvia oikeassa tilanteessa (salamoi tai ei), jos herkkyys olisi täysillä. Seuraavaksi vuorossa oli itse kyhätty Bustola Trigger™. Identtisessä valaistuksessa kameraa liikuttamatta tulos oli 8,5 metriä! Eli aika paljon herkempi kuin kaupallinen versio, lisähuomiona myös se että hutilaukausten ja peräkkäisten turhien ruutujen määrä oli merkittävästi pienempi. Mielenkiintoista nähdä miten hyvin triggeri toimii tositoimissa ensi kesänä, siis olettaen että kaikki ukkoset ei kaarra suomenlahden settipolkua pitkin Pietariin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s