Huti ja osuma

Näin sitä helposti taas saa muistutuksen että vaikka ennuste näyttäisi pitkän aikaa samaan paikkaan ukkosia, voi se silti viime hetkellä pompata aivan eri paikkaan. Näin kävi pari päivää takaperin, ajelin Paltamoon asti odottelemaan ensimmäisiä soluja. Tutkassa alkoi kuitenkin näkyä aktiviteettia paljon etelämpänä, Pielaveden ja Kiuruveden välillä. Ennuste päivittyi ja kuinka ollakkaan kaikki ukkoset olivat siirtyneet siinäkin melkein takaisin Kuopioon.. Onpa kiva!

Kauhealla kiireellä kamat kasaan ja takaisin etelään. Taktinen 200 kilometrin hienosäätö todellakin kannatti sillä ukkosia alkoi nousta melko nopeassa tahdissa. Ensimmäinen solu pullahti Vieremän pohjoispuolelle. Iisalmessa odotellessani se oli helppo kohde.

_1D33458 - _1D33466

Päivän ensimmäinen solu

_1D33542

Edessäpäin oli melko piirteetöntä, silti kivasti salamointia.

Tämän solun kuoltua tutkassa näkyi kaksi varsin voimakasta ja pistemäistä sadealuetta. Pohjoisempi olisi matkannut Kajaaniin ja eteläisempi taas oli aavistuksen Kiuruvedeltä pohjoiseen. Päätin lähteä eteläisemmän perään ja se oli oikea ratkaisu. Solusta kehittyi melko nopeasti runsaasti salamoiva, potentiaalinen supersolu jossa näkyi selvä hook echo.

Nousuvirtaus pyöri melkoisesti ja puurännissä ajelu sai ihan uusia ulottuvuuksia kun jouduin (vai pääsin) vähän turhankin lähelle. Puuskarintamaa sai ajaa karkuun noin 5 minuutin välein, kunnes joutui taas siirtymään ainakin kymmenkunta kilometriä pitkin kuppaisia hiekkateitä. Puurännissä syöksyvirtauksen ja jopa trombin mahdollisuus ei kuulu suosikkiaiheisiini ainakaan kovin läheltä katsottuna, joten ajelin niin kovaa kuin vain uskalsin. Jousitus oli paikoin aika lujilla, mutta kyllähän Volvo kestää? Harmi vain, että solun voimakkaimmasta vaiheesta ja myöskin parhaasta rakenteesta ei jäänyt kummaista dokumenttia kuvauspaikkojen puutteen ja karkumatkan hektisyyden takia. Pienen videonpätkän siitä kuitenkin sain autosta käsin. Se näkyy Youtubessa noin 6 minuutin kohdalla: https://www.youtube.com/watch?v=2ddUXG-f4Lg

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s