Rompevalikoima 1.0

Valokuvaaja kun olen niin kuvia syntyy paljon. Lähes joka yö yritän kuvata jotakin joten lienee syytä hieman kertoa vempeleistä joiden avulla fotoneita keräilen.

Kaiken A ja O on seurantajalusta. Ilman sitä ns. syvän taivaan kuvaaminen on lähes mahdotonta, tämä johtuu siitä että maapallo pyörii ja sen mukana tähdet liikkuvat. Voisi luulla ettei liikettä nyt niin paljoa tule, mutta tosiasiassa teleoptiikalla ei voi kuvata ilman tähtien viiruuntumista edes muutamaa sekuntia. Seurantajalustoja on monenlaisia, itse olen pyrkinyt pitämään laitteeni mahdollisimman kevyinä ja helposti liikuteltavina. Tarkan seurannan ja kompaktiuden kompromissi on nimeltään Astrotrac. Alla on tällähetkellä hiilikuituinen Benron jalusta, se kyllä vaihtuu jollain aikataululla tukevampaan alumiiniseen. Astrotracin päällä on Benron B4 kuulapää, melkoinen rantapallohan tuo on mutta onpahan ainakin tukeva.

Astrotrac ja 150/750 Newton

Astrotrac ja 150/750 Newton

Kuvauskamerana toimii modaamaton Canon EOS 6D, vararäksyttimenä Canon EOS 1D mark III.
Kamerasta ei ole paljon iloa ilman optiikkaa. Useimmiten nokalla on Sigma 120-300mm f/2.8 APO tai Skywatcherin 150/750mm f/5 Newton -tyyppinen peilikaukoputki. Skywatcher on ihka uusi hankinta ja sillä en varsinaisesti ole vielä päässyt kuvaamaan joten tukevuudesta tällä yhdistelmällä en osaa sanoa mitään. Lisäksi repussa kulkee Samyangin 14mm f/2.8 ja Sigman 35mm f/1.4 Art, lähinnä näitä käytän yöllisten maisemien ja revontulten kuvaamiseen.

Usein mukana on myös katseluun soveltuvampaa kalustoa. Onpahan enemmän tekemistä valotusten välillä. Orion UK:n valmistama 200/1200mm Newton varustettuna kröhöm, vähän vähemmän kuljetettavissa olevalla tolppajalustalla jos tällainen ilmaisu sallitaan 50kg teräsmöykylle. Tarkoitus on jollain aikataululla hommata kaikille putkelle huurrepannat ja kiinnittää tuo tolppa kiinteästi esim. kesämökille mutta saa nähdä mitä sille loppupelissä sitten tekee. Biltemasta hain kyseiselle jalustalle nokkakärryt jotta olisi edes liikuteltavissa tasaisella maalla. Lievää hilpeyttä on herättänyt muissa harrastajissa kun epämääräinen hahmo hinaa keskellä ei mitään nokkakärryjä pitkin tannerta…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s